پرش لینک ها

قانون دوبلین چیست

قانون دوبلین چیست

در این مقاله به بررسی جامع قانون دوبلین و شرایط آن خواهیم پرداخت. این معاهده برای اعمال قانونی به حمایت از پناهده ها به وجود آمد، که برای اولین بار در شهر دوبلین کشور ایرلند به ثبت رسید. بر اساس قانون دوبلین پناهجو به اولین کشوری که وارد می شود آن کشور مسئول رسیدگی به امور پناهجوست. این قانون همچنین مشخص میکند کدام کشور ها مسئول رسیدگی به درخواست پناهجویان می باشند. 

 

قانون دوبلین چیست

 

پناهندگی یکی از روش های پر ریسک و معمولا خطرناک مهاجرت است. که متاسفانه بسیاری از افراد سودجو با سوء استفاده از ناآگاهی متقاضیان این روش را پیشنهاد می دهند و در بسیاری از موارد زندگی فرد را به خطر می اندازند.

پناهندگی تا وقتیکه قانونی باشد، مشکلی ندارد و مورد تایید بسیاری از کشورهاست. پناهندگی با ورود قانونی به این صورت است که فرد برای ورود به کشور مورد نظر،از طریق دریافت یکی از انواع ویزا مانند ویزای کاری، ویزای تحصیلی یا ویزای توریستی وارد کشور می شود و سپس درخواست پناهندگی خود را به صورت حضوری در آن کشور به ثبت می رساند.

طی سالیان گذشته درخواست های پناهندگی زیادی به کشور های اروپایی ارسال شد و به همین خاطر این کشورها در کشور ایرلند در شهر دوبلین کنار یکدیگر جمع شدند تا برای رسیدگی به این موضوع فکری بکنند.نتیجه قانونی به نام معاهده دوبلین شد. با توجه به اینکه ورود هر پناهجو به یک کشور با خود هزینه‌های مالی، فرهنگی زیادی به همراه دارد. و ممکن است مشکلاتی را برای مردم آن کشور به وجود آورد در نتیجه، اروپایی‌ها ترجیح میدهند تا حد امکان از ورود پناهندگان جلوگیری کنند و فقط پناهجویان واقعی و مفید برای کشور وارد اروپا شوند. کشورهای دوبلین موظف هستند از متقاضیان پناهجو انگشت نگاری کنند و داده ها را  در مرکز اسناد اروپا به نام EURODAC  ثبت نمایند.

در نتیجه، اروپایی‌ها می‌خواهند تا جای ممکن از ورود پناهندگان جلوگیری کنند و فقط پناهجویان واقعی وارد اروپا شوند.

کشورهای عضو معاهده دوبلین 

برخی کشورهای حوزه شنگن مانند آلمان، پرتغال، هلند، ایتالیا، دانمارک، اسپانیا، سوئد، استونی، فنلاند، فرانسه،نروژ، مجارستان، ایسلند، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، لهستان، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، سوئیس و انگلستان

 

قانون دوبلین چیست

 

در این معاهده با وجود تغییراتی که طی سالیان گذشته داده شده است باز هم مواردی هست که چندان به نفع پناهجو نیست.

مانند قانون بازگرداندن اجباری پناهجو در برخی موارد به کشوری که از آن آمده است، یا خطرات و مشکلاتی که تا رسیدن پناهجو به کشور مقصد وجود دارد و به جز موارد استثنا کلا توصیه نمی شود.

شرایط قانون دوبلین

شرایط قانون دوبلین

رسیدگی به امور پناهجویان بر اساس شرایط و قوانین بین المللی است که عبارتند از:

  • در صورتیکه متقاضی ویزای چند کشور را داشته باشد، با توجه به اعتبار و تاریخ ویزاهای صادر شده می تواند برای پناهجویی در اروپا درخواست دهد.
  • در صورتیکه متقاضی ویزا داشته باشد، کشوری مسئول رسیدگی به درخواست اوست که عضو دوبلین باشد و ویزا را همان کشور صادر کرده باشد. پناهجو تا 6 ماه بعد از باطل شدن ویزا می تواند از آن کشور درخواست پناهندگی نماید.
  • درصورتیکه متقاضی خردسال بی سرپرست باشد و یکی ازاعضای خانواده اش مانند( پدر یا مادر، برادریا خواهر، دائی یا خاله، عمو یا عمه، پدر بزرگ یا مادر بزرگ) به صورت قانونی ساکن یکی از کشورهای عضو دوبلین باشند، همان کشور مسئول رسیدگی به درخواست اوست. در صورتی که هیچ یک از افراد خانوادۀ متقاضی بصورت قانونی ساکن کشورهای دوبلین نباشد، به درخواست وی در یونان رسیدگی می شود.
  • در صورتیکه متقاضی بزرگسال بالغ باشد و یکی از اعضای خانواده اش پناهندهیکی ازکشورهای دوبلین باشند، آن کشور مسئول رسیدگی به درخواست پناهجوست. اعضای خانواده برای متقاضی بزرگسال تنها شامل همسر یا شریک زندگی به همراه فرزندان خردسالی است که هنوز ازدواج نکرده اند.
  • در صورتیکه متقاضی پناهندگی کارت اقامت داشته باشد، تنها همان کشوری که اجازه اقامت را صادر کرده در صورتی که عضو کشورهای دوبلین باشد مسئول رسیدگی به درخواست اوست.
  • در صورتیکه متقاضی به صورت غیر قانونی به یکی از کشورهای دوبلین سفر کند، همان کشور باید به درخواستش رسیدگی کند. زمان رسیدگی به این نوع درخواست تنها دوزاده روز بعد از اولین تاریخ ورود است. همچنین در صورتی که پناهجو پیش از ارائه درخواست به صورت پنج ماه مداوم ساکن یکی از کشورهای عضو دوبلین بوده باشد، درخواست او باید توسط همان کشور بررسی شود.
  • اگر درخواست پناهجویی در سالن ترانزیت فرودگاه یکی از کشورهای عضو قانون دوبلین ارائه شود، همان کشور مسئول رسیدگی به پرونده پناهندگی است. ولی اگر درخواست پناهندگی در فرودگاه کشورهای غیر دولین ارائه شود، یونان مسئول رسیدگی به پرونده است.

در صورت وجود یکی از موارد زیر ، ممکن است به کشور قبلی عودت داده شوید:

  • قبل از ورود به کشوری که در حال حاضر، در آن ساکن هستید، برای یکی دیگر از کشورهای دوبلین تقاضای پناه جویی داده باشید.
  • شواهدی مانند چاپ انگشت شما باشد که شما از یکی دیگر از کشورهای دوبلین به اروپا وارد شده اید.
  • حداقل ۵ ماه در یکی دیگر از کشورهای دوبلین زندگی کرده اید، وجود داشته باشد.
  • هیچ دلیل معتبر برای تقاضای انتقال به یکی دیگر از کشورهای دوبلین نداشته باشید.

چه طور می توان قانون دوبلین را دور زد؟

تحت شرایطی امکان دور زدن قانون دوبلین وجود دارد:

  • سن پناهجو زیر 18سال و بی سرپرست باشد.
  • پناهجو از سلامت لازم برخوردار نباشد تا حدی که امکان بازگشت به کشوری که از آن آمده را نداشته باشد.
  • زمان رسیدگی و دریافت پاسخ از کشور مسئول بیشتر از زمان تعیین شده باشد.
  • همسر متقاضی در یکی از کشورهای اروپایی اقامت داشته باشد.

پیام بگذارید